Monday, 14 December, 2009

Berjalan,melihat dan mentafsir ~

Salamun 'alayk to all readers...

1st of all,alhamdulillah tuhan telah menggerakkan hati dan tgn untuk menaip kembali wpun tataula pas ni bulan baper akan ada post lg)...huhuhu

Examination result had been announced last week...and very2 syukur alhamdulillah keputusan yg tak tercapai dek akalku seperti nyanyian elyana tuh wpun tak dapat dekan...hanya 0.01 lg...Allahuakbar!!Takpelah afiQ...kene put more effort lg insyaAllah lenkali...
Berkenaan dengan result ni,kdg2 timbul dalam hati bahawa aku rase cam tak layak je nak dapat...pasal ntahla...rase mcm dah kotor n byk sgt salah silap pada ciptaan2 ilahi dan termasuklah ilahi itu sendiri...tp ya Allah, betapa pemurah dan maha lembutnya engkau pd hamba-Mu...dan pastinya tak akan dapt aku hitung nikmat2-Mu...Subhanallah!

Skrg ni...im working as a cikgu di sebuah institusi pengajian yg terkemuka di sek 27 shah alam...haha...ni pun satu masalah lg...bile koreksi diri,rase mcm tak bagus je nak jd cikgu...adoi,mcm semua bende jek aku tak leh jd ni...yg penting,jadi diri sendiri yg lebih baek...kan..kan...tak perlu tggu sempurna coz takkan ader yg smpurna...

Kepada anak2 murid yg nakal2 tp pintar2 walau selalu kene rotan,babab,cubit dan sebagainye...itu semua sebahagian dari kasih sayang...ewah ewah...hehehe...dan kalo korg terbace blog ni,buat2 tatau jer n jgn ckp kat mak ayah plak...senyum pun dah kire cukup...senyuman korg adalah terbaek!keep in touch kay!Semoga kalian menjadi manusia yg berguna dan sgt berguna pada suatu hari nanti...Ameeen!

Baru2 ini juga,aku telah membeli sebuah alat senaman yg begitu unik bg mmbantu membetulkan2 permukaan badan yg agak membukit...iaitu sebuah alat senaman perut...mak iah..perit btol pakai bende ni mule2...tp dah lame2,cool jek...harap2 usaha ini berterusan...kalo nampak membukit lagi,harap2 dapat memberi smgt dan kate2 nasihat yg berguna kepada diri ini...

Ermmm...haritu,,ader gak aku terpergi karnival tepon bimbit(oceyh!) dan mcm2 jenis hp ada...blackberry ori ader,tak ori pun ader...iphone jgn ckp ar...yg tak ori tapi lg canggih dari ori pun ader....jadi,mengapa bayar lebih?kan ke berbaloi2...kalo wifi tu jgn citer ar...yg potong ader...tak potong pun ader...yg dah kene potong 2-3 kali pun ader...dasyat tol teknolgi skrg ni...tapi lg dasyat aku pergi je n tak beli satu pun...ekonomi merudum...huhu

sebelum mengakhiri penulisan pd kali ni,ada satu iklan kat tv...iklan sabun...tp tak igt ah sabun ape...ala...yg pasal kucing tuh...iklan tu pesan...'mak kate,baju yg kotor boleh dicuci tapi hati yg bersih sukar dicari'...touching sungguh iklan ni...jadi kengkawan semua,marilah same2 kite mnghayati iklan ini dalam perspektif dan konteks yg btol wpun mediumnya hanyalah seekor kucing...berjalan...melihat...dan mentafsir!

oklah geng...gtg...Wassalam~

See you when i see you =)

5 comments:

NuR FaTiN said...

salam.. tahniah afiq.. disaat org len sebok jatoh.. sebok fail ko sempat lagi memanjat2 dean.. xpe nxt sem ko pasti boleh.. doakan kwn2 kita jgak..
ko jd ckgu hiraq ke? cemane la ek... x dpt nk bygkn.. msti comel muahahaha.... ngajo bebaik ank org tu.. jgn sampai ko plak kna rotan.. eheheh

AfiQ said...

ahaks..

alhamdulillah...

sakit seh kene rotan...aku dah cube rotan diri sendiri...hehe..

meh aku try rotan ko..nak?bkn rotan..tp sebat!huhu

NuR FaTiN said...

sebat la lau brani....
lau stakat ckg afiq yg ...................................

xtakot la.. ehek

AfiQ said...

cess...!~

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片