Wednesday, 30 April, 2008

Mat Kilau ~

Mat Kilau – Pahlawan Melayu Terbilang ~

What should I write 4 dis unfamiliar topic…???Tell every one about the hsitory of Mat Kilau???Tidak~It’s better 4 your guys bukak buku sejarah yg byk dengan words yg ‘best2’…Haha

Aisey,cam tak best jer citer dalam english…walaupun saye ni tere la jugakkan…tapi takkan nak blagak~takpe2,citer dalam bahasa melayu…baru ader kepuasan…kalau nani kate ‘I look studid when I speak malay’ tapi afiq kate ‘ I look cool when I sepak malay’…biarlah org ape org nak kate…kan2???

Sebenarnye,haritu ader prog kat Mat Kilau(Sekolah Menegah Kebangsaan Mat Kilau,Kuantan,Pahang)…Kali ni saye nak gunakan istilah kami(plural of respect) laa sebb mudah sket…Kami di bawah naungan akak yanie@kamben yg berwibawa alhamdullilah berajaya melaksanakan prog yg agak dasyat ini…Mule2,terfikir2 jugak dengan was2,boleh ke prog ni dijalankan???dahla kite semua ni mcm mentah dan tak matang je…kan???tapi,berkat ke’best’an,kesungguhan,kehenseman dan keayuaan FeC2,kami boleh dikatekan sgt2 berjaya…tak gitu Bigest boss??abg2 dan akak2 FeC???

Ini adalah prog terakahir kami sebelum tamatnya semester 2 dengan rasminya...~

Saye taknak citer la ape prog yg kami buat…yang penting ia best,seronok dan mengujakan…walaupun ‘telur saye hebat’,tetapi saye tetap ader Anti virus Guidance untuk menjayakan Fire in the hole….~(fahamke korang..?) dan sebagainya…~

Memandangkan ini bukanlah lapoaran program dan ini adalah blog saye,make saye punye suke lah untuk tulis ape…~ dan letak ape2…





Walaupun sesuatu perkara itu mencapai tahap best atau best giler atau sebagainya,namun dalam tahap itu tetap ada cacatnya seperti mane kebanyakan org kate 'no one's perfect'='no such thing's perfect'...yang cacat itu perlu dicari dan diperbaiki...pencarian yg cacat itu perlu dimulakan dari diri sendiri...jangan sibuk menunding jari pada yg laen sebb itu hanya membuang masa dan menunjukkan kebodohan diri sendiri..."Sesungguhnya Allah tidak mengubah nasib sesuatu kaum melainakn mereka yang mengubah diri mereka sendiri"

To Akak2 dan Abang2 FeC : Terima kaseh kerana membantu dan memberi tunjuk ajar supaya tidak kurang ajar...Mudah2an jasa kalian diganjarkan perkara yang setimpal...Allah itu Maha Adil...Jumpe lagi laen kali...harap2 ader lg prog yg mcm ni...berterusan sampai bile2

To adek2 Mat Kilau : Nice to meet you guys...Trimas utk komitmen yang cemerlang...tak lupe juge utk tuala kecil warna hijau tuh...Sekali-sekale kene marah baru best,baru ader life dan baru ader variety dalam kehidupan...insyaAllah jumpe lg~Jage diri

To Cikgu2 Mat Kilau : Tempat tido yg kondusif-terima kasih...Terima kasih untk keprihatinan anda terhadap pemimpin2 masa depan

To myself : Hidup ni sgt pendek...Banyak bende yg ko kene belajar dgn cepat dan tepat...Setiap detik adalah berharga~

To all : Ajari diri anda menjadi dri anda selagi ia baek untuk anda...~



2 comments:

Anonymous said...

salam..wahai abang badai.. mekacih gak coz mnjayakan 1st prog uitm batch kiter..=)kenangan terindah dan jg mgajar 1001 pengajaran tuk d ambl iktbr bg mereka y bfikir..mg trs success dlm bdg kefasilitatoran(*_^)


P/s=bile nk join PEPIAS?!
sure lg mntap=)

afiq said...

PEPIAS???

hmm~sy pun tatau...mgkin tak layak kot...~Takpela,kalo tak PEPIAS insyaAllah ader medium laen...